Berjuang bersama-sama

Advertlets

aku-maluuu

Posted on 9/15/2010 08:36:00 PM by 4RM14

6syawal bersamaan 15 sept 

aku mengambil kunci kereta seperti biasa untuk keluar pada hari itu,
dengan bergaya aku mengena kan cermin mata hitam gelimat yang tersangkut didalam kereta,
"bismillahirahmanirahim" aku memulas kunci kereta yela xkan nk pulas handbrake plak,
ttibe... 
telepon ku berbunyi,,, trruutt....
haa.. mesti korang xpenah dengar handphone korang bunyi macam tu kan..

aku angkat la
xsempat aku nak mengeluarkan huruf a untuk bertanya kan siapa
"siap...", terus tputus...

dengan gentlemen aku cuba call back nombor tadi..
tapi hampa la jugak kerana kreditku sudah menghampiri angka RM0.01

aku pun meluncur kereta ku dengan laju ke kedai top up yang berhampiran
sesampai nye aku di kedai tersebut aku melihat seorang gadis yang tersangat la comel
dengan tanpa belas kasihan aku bertanya kepada gadis tersebut

"hurmm,top up kad RM 10 ada x?"
"sorry la abg, saya bukan penjual, saya datang pun beli top up ni"

"oh, sorry-sorry... maaf la ye nak cepat"
"xd pape"

agak kemalu - maluan jugak la aku di ketika itu
btw ketika itu la jugak sorang gadis gempal keluar..
dan untuk mengelak kan masa ku terbuang disitu
aku meneruskan niat ku untuk membeli top up
aku pun bertanya la kepada gadis gempal tersebut

"top up kad RM10 ada x?
"kad xd, kene tulis dalam buku ni"

aku pun tanpa berlengah-lengah lagi terus menulis nombor telepon ku
sambil mencuri-curi melihat gadis yang comel itu tadi
selesai aku menulis nombor phoneku, aku memanggil gadis gempal tadi
menyatakan yang aku sudah menulis nombor phoneku dengan jumlah top up yang aku inginkan

tapi dengan slumber dan bergaya dia menyound kepada ku

"bang, ni macam nombor i/c jer"

aku pun melihat kembali..

ttibe aku terasa agak sengal dan senget...
maksud aku kemaluan aku berada di tahap yang kritkal
aku dengan pantas membetulkan nombor tu kepada nombor phone aku
dan terus bla dari situ.. huhuuhuhu... sengal!!!!



haha... memang betul kowt, aku pi tulis no i/c..
aduyai.. ni semua salah gadis tu.. nape la time aku nak top up dia standing kat situ

aduiyai... pengalaman raya keenam yang xdapat dilupakan...

3 desas-desus:

aLya said...

uish...spatotnye kene mntak no sket ngan gadis 2..ngeee :-)

4RM14 said...

tu ah pasal... bukan rezeki la tu nampaknye...

Related Posts with Thumbnails